LIVRARE GRATUITA peste 150lei

CRESTEREA IMUNITATII - Ghid esential pentru sanatatea ta
0 Comentarii

CRESTEREA IMUNITATII - Ghid esential pentru sanatatea ta

Cresterea imunitatii pe timpul iernii trebuie sa reprezinte una dintre activitatile de baza ale persoanelor care isi doresc sa se pazeasca de raceli, gripe si microbi pe parcursul lunilor geroase, in care virozele isi fac simtita prezenta la orice pas. La fel de important este si sa ai grija de tine si de familia ta în restul anului, cand corpul se confruntă cu praf, alergeni și alti agenti poluanti care il ataca. Este foarte important ca imunitatea sa se afle un nivel optim, pentru ca bacteriile sa nu-si faca loc in organism, iar sanatatea sa fie una de fier, de neclintit.

1. Cresterea imunitatii in mod natural

Daca virozele isi fac loc in jurul tau si vrei sa te pastrezi sanatos, trebuie neaparat sa iei masuri de crestere a imunitatii in mod rapid. Chiar daca exista numeroase suplimente în acest scop, te poti orienta spre cateva metode naturale care te ajuta sa creezi un scut impotriva microbilor.

Cateva remedii pentru cresterea imunitatii:

  • Gestioneaza nivelul de stres

Stresul cronic are capacitatea de a suprima raspunsul imun al organismului la intalnirea microbilor prin eliberarea cortizolului hormonal, care reduce nivelul de anticorpi, ceea ce te poate face vulnerabil in fata racelilor si a virozelor. Ca sa faci fata stresului de zi cu zi este recomandat sa practici yoga, meditatie, sa-ti gasesti o pasiune pe care sa o exersezi tot mai des sau sa faci exercitii de respiratie profunda.

  • Stai departe de alcool

Numeroase cercetari au demonstrat faptul ca un aport crescut de alcool afecteaza capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva bacteriilor. Cu toate acestea, un consum moderat de bauturi alcoolice poate fi util pentru sanatatea ta generala. Astfel, daca te intereseaza cresterea imunitatii corpului nu elimina complet alcoolul din viata ta, ci pondereaza substantial consumul.

  • Consuma multe legume

Imbunatatirea imunitatii la adulti se poate face si cu ajutorul legumelor, semintelor si nucilor, deoarece acestea reprezinta surse importante de vitamine esentiale pentru corp. Consumul zilnic al acestora poate fi considerat un tratament naturist pentru cresterea imunitatii, insa si un leac pentru afectiunile ficatului.

  • Fa exercitii fizice

Sportul poate reprezenta sanatate, fapt pentru care exercitiile fizice trebuie luate in considerare atunci cand iti doresti sa cresti imunitatea organismului. Daca nu-ti surad tratamentele pentru imunitate, te poti apuca de jogging, gimnastica, dans sau oricare alt sport care iti face placere. In ciuda acestui fapt, in momentul in care exagerezi cu practicarea exercitiilor fizice, sistemul imunitar se slabeste si risti sa devii predispus la gripa si alte afectiuni.

Prin urmare, daca nu-ti doresti sa calci in cabinetele doctorilor, atunci fa sport in mod moderat, pentru a fi sigur ca organismul lupta eficient impotriva microbilor.

  • Consuma ciuperci

Printre cele mai sanatoase alimente de pe planeta se numara ciuperca, deoarece este bogata in substante nutritive si minerale esentiale. Asadar, atunci cand te axezi pe cresterea imunitatii pe cale naturala, este indicat sa adaugi in alimentatia ta si ciupercile, deoarece acestea contribuie la obtinerea unei imunitati de neclintit.

  • Renunta la fumat

Pe langa faptul ca fumatul creste riscul de aparitie a diferitelor forme de cancer, acest viciu afecteaza mult sistemul imunitar. Prin urmare, daca fumezi si observi ca racesti din ce in ce mai des, trebuie sa iei in considerare renuntarea la tigari si cresterea imunitatii cu produse naturiste. Daca nu reusesti sa renunti complet la fumat, incearca sa reduci cat de mult poti numarul de tigari dintr-o zi.

  • Dormi

Lipsa somnului poate slabi organismul si-l poate face vulnerabil in fata diferitelor afectiuni sau microbi care iti pot da tarcoale. Astfel, daca te simti molesit si fara vlaga, este recomandat sa te informezi cu privire la tratamentele naturiste pentru cresterea imunitatii si sa incepi sa dormi cate 7-8 ore pe noapte. In cazul in care locul de munca nu-ti permite acest lucru sau daca calatoresti constant si nu poti avea un program de somn stabil, este indicat sa achizitionezi un remediu natural pentru imunitate. 

2. Tratamente pentru cresterea imunitatii organismului

Pentru a preveni diverse viroze, raceli si gripe, trebuie sa incepi sa pui in aplicare metodele de a creste imunitatea organismului in mod naturist, asa cum sunt prezentate mai sus. In cazul in care microbii te iau prin surprindere, e recomandat sa cauti tratamente pentru gripa sau raceala.

In ciuda faptului ca medicii recomanda cresterea imunitatii in mod naturist, nu trebuie sa stai departe de diferitele suplimente care te pot ajuta in acest sens, mai ales atunci cand te afli la un pas de a te imbolnavi. Te poti axa pe administrarea de vitamine si minerale - calciu, magneziu, vitaminele C, B6 si E, deoarece acestea constituie principalele resurse de care are nevoie organismul pentru a lupta impotriva celor mai aprigi microbi.

Remediile benefice pentru sistemul imunitar se gasesc pretutindeni si au preturi modice, perfecte pentru orice buzunar.

In concluzie, solutia naturista pentru cresterea imunitatii este cea mai eficienta, insa in momentul in care apar primele semne de viroza nu este exclus sa te orientezi spre suplimentele care ajuta organismul sa devina puternic si imun in fata virusilor.

Sursa foto: Unsplash.com

Stoc 0
(0)
0

Vitamina C Organica, 30 capsule - HERBAGETICA

Pret
18.76 Lei
Stoc 0
(0)
0

Extract de Echinacea 250mg, 90 cps - Vitaking

Pret
43.98 Lei
Stoc 0
(0)
0

Gluconat de zinc 25mg, 90 comprimate - Vitaking

Pret
24.64 Lei
Stoc 0
(0)
0

Sambucol Immuno Forte + Vitamina C + Zinc, sirop 120ml

Pret
59.61 Lei
Stoc 0
(1)
0

Sambucol Immuno Forte cu Vitamina C + Zinc Gummies, 30 jeleuri...

Pret
52.70 Lei
Stoc 0
(0)
0

Quercetin cu Vitamina D3, 30 capsule - HERBAGETICA

Pret
37.52 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Fie ca te pregatesti de un examen important de admitere, te afli in prag de sesiune sau jobul tau este parca din ce in ce mai solicitant intelectual,…
0
0
Igiena intimă feminină este o temă de o importanţă majoră în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei.O igiena intimă necorespunzătoare…
0
0
Probabil majoritatea persoanelor au auzit despre uleiurile esentiale, dar putine sunt cele care cunosc cu adevarat beneficiile lor. De-a lungul anilor…
Foloseste MAJUSCULE