Acasa Categorii - Uleiuri vegetale cosmetice Detalii - Ulei de neem presat la rece, 50ml - Ancient Wisdom
Ulei de neem presat la rece, 50ml - Ancient Wisdom
0 comentarii
Spune-ne parerea ta
Producator Ancient Wisdom
Prezentare 50 ml
Greutate 100 g
Cod BOa-19
Stoc In stoc
Pret 27 RON
Pret Client Partener 24.3 RON
Pret Bio Member 25.7 RON
Vrei sa castigi 10% din valoarea acestui produs?

Descriere

Uleiul de neem este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge. Datorită compoziției sale speciale, este utilizat în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme: acnee, eczeme, psoriazis, infecții, negi, herpes, păduchi, micoze.
Excepţional de bogat, economic, cu aplicaţii universale pe piele, ten, scalp, mâini pentru acnee, eczeme, psoriazis, mătreaţă, arsuri, răni, negi, herpes, erupţii cutanate, căderea părului.
Neem a fost folosit în India începând cu anul 2000 î.Hr şi este menţionat în textele antice ca fiind ''tămăduitorul tuturor bolilor''. Chiar şi azi, Neem este considerat a fi o plantă cheie în medicina ayurvedică. Uleiul de Neem este folosit în scop medicinal şi cosmetic de sute de ani, fiind cu adevărat un produs care a rezistat la testul timpului.
De remarcat este faptul că uleiul de Neem este inofensiv pentru mamifere, subsanţele conţinute acţionează numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a peste 200 de dăunători.
Uleiul de Neem este excepţional de bogat, dar are un miros greu. Pentru cine nu suportă mirosul, acesta va trebui în consecinţă cominat cu alte uleiuri vegetale şi/sau uleiuri esenţiale de citrice sau mentă.
Proprietăţi

  • antibacterian, antiviral
  • antifungic
  • antiseptic
  • antiparazitar
  • insectifug
  • regenerarant
  • emolient
  • restaurează elasticitatea pielii

Recomandări

  • tratamentul infecţiilor cutanate bacteriene, fungice
  • ameliorarea problemelor dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, herpes
  • ajută la vindecarea rănilor diverse
  • negi, erupţii cutanate
  • piele infectată
  • căderea părului, mătreaţă
  • pielea uscată, crăpată sau deteriorată

Cum se folosește uleiul de neem

  • inclus în compoziții cosmetice în concentrație de 5-20%; se poate utiliza și pur, aplicat local pe piele, pentru cei care-i tolerează mirosul
  • se adaugă 1-2 picături de ulei de neem în doza zilnică de cremă pentru tenul cu probleme
  • se adaugă 4-5 picături de ulei de neem în porția de șampon
  • pentru mătreață și infecții ale scalpului: se masează scalpul cu un ulei vegetal în care se pun câteva picături de neem; se lasă să acționeze timp de o oră după care se spală părul
  • pentru pielea afectată de acnee: se aplică sub formă de mască alături de argilă și alte extracte specifice sau ca ingredient într-un ser ori cremă de noapte
  • ca ingredient în creme emulsionate, uleiuri de corp sau balsamuri
  • ca ingredient pentru formularea unguentelor cu aplicație locală
  • ca repelent de insecte: câteva picături într-o porție de cremă amestecată în palmă înainte de aplicare; adăugat în procent de cca. 10% într-un ulei vegetal (susan, caise, migdale, cocos) sau inclus ca ingredient într-o loțiune
  • pentru păduchi se prepară o mască de păr sub formă de cremă emulsionată sau cremă anhidră, în care se adaugă 5-7% ulei de neem (în emulsie se include la faza grasă); se aplică pe păr și scalp și se lasă să acționeze 20-30 de minute după care se spală cu șampon
  • pentru animalele de casă afectate de purici, căpușe sau paraziți: inclus în formula unui șampon în procent de 5-10% sau câteva picături în doza de șampon utilizat de regulă; nu este toxic chiar dacă animalul își linge blana sau pielea
  • ca pesticid: se amestecă 50 ml de săpun neutru cu 100 ml ulei de neem și se completează cu apă caldă până la 1 litru; soluția se pulverizează pe frunzele și trunchiul plantelor, și pe sol, o data pe săptămână; soluția previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii și diverși gândaci dar nu afectează fluturii, buburuzele sau albinele
  • ca spray împotriva acarienilor: se amestecă 7 ml de ulei de neem cu 50 ml de alcool, amestecul se combină cu 43 ml de apă și se pune într-un flacon cu pulverizator; pentru un miros mai plăcut se pot include 1-2 ml de ulei esențial de lavandă, geraniu sau palmarosa; înainte de folosire se agită flaconul

INCI: 100% ulei natural presat la rece de neem Azadirachta Indica

Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros;

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic

Pret per L 540.02 Lei/L

Înainte de a naviga te informăm că organik.ro este abilitat să prelucreze date cu caracter personal prin sisteme proprii sau ale partenerilor. Folosim cookies pentru conținut, funcții ale rețelelor sociale și pentru analiza traficului web. În cazul în care alegi să continui navigarea, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre. Pentru mai multe detalii citeste politica de confidentialitate.

Date obligatorii pentru
  • preluare comenzi prin platforma de e-commerce
  • livrare comenzi prin servicii de curierat
  • procesarea de plati online (Librapay)

Cookies de marketing
  • Statistici de accesare site si remarketing prin care iti aducem aminte sa revii pe site-ul nostru prin afisare de banere pe alte site-uri si Facebook

Cookies functionale
  • Sistem de alerte de stoc, cosuri si recomandari pe site sau prin email

DE ACORD