Acasa Categorii - Uleiuri esentiale naturale Detalii - Ulei esential de Petitgrain (Citrus Aurantium var. Amara), 10ml - Ancient Wisdom
Ulei esential de Petitgrain (Citrus Aurantium var. Amara), 10ml - Ancient Wisdom
0 comentarii
Spune-ne parerea ta
Producator Ancient Wisdom
Prezentare 10 ml
Greutate 45 g
Cod EO-37
Stoc In stoc
Pret 18 RON
Pret Client Partener 16.2 RON
Pret Bio Member 17.1 RON
Vrei sa castigi 10% din valoarea acestui produs?

Descriere

Denumire latina: Citrus Aurantium var. Amara
Parti utilizate: frunze și ramuri
Origine: Paraguay
Metoda de extracție: distilare la abur

Uleiul de petitgrain este unul dintre cele trei uleiuri esențiale obținute din arborele de portocal amar. Uleiul de petitgrain este distilat din frunze și ramuri tinere, un alt fel de ulei este obținut din coaja fructului (esență utilizată pentru aperitive, lichioruri), iar cel mai scump ulei esențial - cel de neroli - este extras din flori. Portocalele amare necoapte sunt de dimensiunea unor cireșe, de unde provine și numele de "petit grain" adică "boabe mici".

Benefic pentru ten gras, acnee, păr și scalp gras, uleiul esential Petitgrain este cunoscut pentru proprietățile regeneratoare, tonice și de echilibrare a secreției de sebum. În aromaterapie este folosit pentru efectul armonizant iar în parfumerie este apreciat pentru mirosul proaspăt, floral-fructat.

Recomandări, aplicații

  • igiena și îngrijirea pielii, în special a tenului gras, mixt
  • igiena și îngrijirea tenului cu tendințe acneice
  • îngrijirea părului și scalpului gras
  • crampe musculare, zone tensionate în corp datorate stresului
  • adjuvant în ameliorarea problemelor cardiovasculare: aritmii, palpitații
  • în caz de anxietate, insomnii datorate sentimentului de singurătate
  • în caz de depresii, probleme sentimentale, obsesii, tensiune nervoasă

Recomandari pentru utilizarea uleiului de petitgrain

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual indicat pentru compoziții cosmetice 0.5-2 %
  • o picătură în doza zilnică de cremă; 1-2 picături în doza de șampon
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe spate, de-alungul coloanei sau pe zonele tensionate
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe plexul solar în cazul problemelor cardiovasculare, palpitații, angoase
  • amestecat cu un ulei vegetal și eventual alte esențe, ca parfum de puls și pentru inhalare aromaterapeutică
  • ca ingredient pentru prepararea de cleansere, șampoane, geluri de duș și baie
  • ca ingredient în prepararea de creme, seruri, loțiuni, măști, balsamuri, unturi de corp
  • difuzat în aer prin candelă aromaterapeutică sau vaporizator; are un miros plăcut și de copii
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide

INCI: 100% Ulei esential natural Citrus Aurantium var. Amara, obtinut prin distilare la aburi

Precauții în utilizare: uz extern

Pret per L 1 800.47 Lei/L

Înainte de a naviga te informăm că organik.ro este abilitat să prelucreze date cu caracter personal prin sisteme proprii sau ale partenerilor. Folosim cookies pentru conținut, funcții ale rețelelor sociale și pentru analiza traficului web. În cazul în care alegi să continui navigarea, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre. Pentru mai multe detalii citeste politica de confidentialitate.

Date obligatorii pentru
  • preluare comenzi prin platforma de e-commerce
  • livrare comenzi prin servicii de curierat
  • procesarea de plati online (Librapay)

Cookies de marketing
  • Statistici de accesare site si remarketing prin care iti aducem aminte sa revii pe site-ul nostru prin afisare de banere pe alte site-uri si Facebook

Cookies functionale
  • Sistem de alerte de stoc, cosuri si recomandari pe site sau prin email

DE ACORD