Acasa Categorii - Uleiuri esentiale naturale Detalii - Ulei esential de Patchouli (Pogostemon Cablin), 10ml - Ancient Wisdom
Ulei esential de Patchouli (Pogostemon Cablin), 10ml - Ancient Wisdom
0 comentarii
Spune-ne parerea ta
Producator Ancient Wisdom
Prezentare 10 ml
Greutate 45 g
Cod EO-10
Stoc In stoc
Pret 23 RON 16.1 RON -30%
Vrei sa castigi 10% din valoarea acestui produs?

Descriere

Patchouli este o plantă perenă stufoasă care ajunge până la 1 metru înălţime, cu tulpină robustă, cu frunze verzi păroase şi flori mici, roz pal sau albe, nativa în majoritatea regiunilor tropicale din Asia.
Patchouli a fost folosit de secole de comercianţii de mătase care includeau frunze de patchouli între sulurile de pânză, cașmir și mătase, dar si de parfumierii din a caror trusa nu lipseste nici acum, fiind o esenta intens utilizata la crearea parfumurilor. 

Uleiul esențial este extras din frunzele tinere care sunt uscate şi fermentate, devenind astfel foarte aromate înainte de distilarea cu vapori de apa. Acest ulei se îmbunătăţeşte, se matureaza odată cu trecerea timpului, și devine o aromă completa, puternica si fermecatoare.
Foarte apreciat pentru parfumul său misterios și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum, uleiul esentiale de patchouli conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, decongestionant venos, regenerator cutanat și cicatrizant.

Recomandări, aplicații 

  • îngrijirea pielii afectate de eczeme, dermatoze, micoze, procese inflamatorii
  • îngrijirea pielii deteriorate, crăpate, rănite
  • îngrijirea tenului matur, ridat, congestionat, asfixic
  • probleme circulatorii: varice, hemoroizi, retenții de apă, celulită
  • ajutor în caz de epuizare, astenie, impotență și frigiditate
  • formularea parfumurilor, în special a celor orientale sau bărbătești


Cum se folosește uleiul de patchouli

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice este de 0,5-2% cu mențiunea că are un miros destul de greoi și persistent
  • ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate îngrijirii tenului: creme, seruri, uleiuri faciale, măști
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, unguente și geluri destinate problemelor circulatorii și pentru remodelare corporală
  • combinat cu uleiuri vegetale și eventual alte ingrediente active specifice, sub formă de masaj circulator sau anticelulitic
  • pentru masaj aromaterapeutic, diluat în ulei vegetal, combinat eventual și cu alte esențe specifice; masajul se poate aplica pe tot corpul sau de-alungul coloanei
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide
  • ca esență parfumantă, alături de alte esențe, pentru deodorante și săpunuri

INCI: 100% Ulei esential natural Pogostemon Cablin, obtinut prin distilare la aburi

Precauții în utilizare: uz extern

Pret per L 1 610.19 Lei/L
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu

Înainte de a naviga te informăm că organik.ro este abilitat să prelucreze date cu caracter personal prin sisteme proprii sau ale partenerilor. Folosim cookies pentru conținut, funcții ale rețelelor sociale și pentru analiza traficului web. În cazul în care alegi să continui navigarea, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre. Pentru mai multe detalii citeste politica de confidentialitate.

Date obligatorii pentru
  • preluare comenzi prin platforma de e-commerce
  • livrare comenzi prin servicii de curierat
  • procesarea de plati online (Librapay)

Cookies de marketing
  • Statistici de accesare site si remarketing prin care iti aducem aminte sa revii pe site-ul nostru prin afisare de banere pe alte site-uri si Facebook

Cookies functionale
  • Sistem de alerte de stoc, cosuri si recomandari pe site sau prin email

DE ACORD