Acasa Categorii - Uleiuri esentiale naturale Detalii - Ulei esential de Lavandin (Lavendula Hybrida) organic, 10 ml - Eco Cosmetics
Ulei esential de Lavandin (Lavendula Hybrida) organic, 10 ml - Eco Cosmetics
0 comentarii
Spune-ne parerea ta
Producator Eco Cosmetics
Prezentare 10 ml
Greutate 45 g
Cod 01053
Stoc In stoc
Pret 19.39 RON
Pret Client Partener 17.4 RON
Pret Bio Member 18.4 RON
Vrei sa castigi 10% din valoarea acestui produs?

Descriere

Lavandinul este un hibrid intre Lavandula Angustifolia si Lavandula Latifolia, mai viguros si mai productiv decat lavanda, ce contine mai mult ulei volatil.
Uleiul esential de lavandina are un miros placut si intens asemanator lavandei, insa mai camforat decat al lavandei clasice.
In industria cosmetica principala utilizare a lavandinei este ca parfumant in produsele de curatare, deodorante sau parfumuri. Este un ulei esential ce rezista bine saponificarii la rece.

Proprietati:

  • calmant, relaxant si anxiolitic:
  • analgezic general si gastroprotectiv: conform unui alt studiu (Barocelli et al. 2004), uleiul esential de lavandina are efecte analgezice si gastroprotective rezultate in urma inhalarii, fara a avea insa si efecte sedative
  • antimicrobian si antiseptic: capacitatea de a distruge germenii patogeni il fac util in prevenirea infectarii ranilor, in scabie sau in dermatitele infectioase (conform studiilor efectuate de Rota et al., 2004 si Gabrieli et al.,1988)
  • repelent  contra insectelor: lavandina se afla pe lista produselor naturale ce au capacitatea de a tine la distanta insectele (muste, tantari), alaturi de uleiurile esentiale de tea-tree, lavanda si lemongrass
  • cicatrizant: pentru ca stimuleaza microcirculatia cutanata si regenerarea celulara, uleiul esential de lavandina este util in tratarea cicatricilor, inclusiv a celor lasate de acnee sau vergeturi (care sunt, de fapt, niste cicatrici ale dermului, mai profunde)
  • decongestionant al cailor respiratorii: usureaza respiratia in caz de raceli, bronsite, sinuzita
  • stimulant general: prezenta camforului si a linaloolului fac din uleiul esential de lavandina un stimulant bland al organismului in caz de oboseala, stres, astenie. 

 

Utilizare:

In cosmetica:

  • ca parfumant in sapunuri (inclusiv in sapunurile facute la rece), geluri de dus: max. 2 - 3%
  • ca parfumant in deodorante: intre 6-10%
  • pentru diminuarea cicatricilor, inclusiv a vergeturilor si a celor cauzate de acnee: 2 picaturi de ulei esential de lavandina diluate intr-un ml de ulei. Pentru sinergie: ulei de neem (caz in care evitati zona gurii), ulei de argan sau ulei de jojoba

In aromaterapie:
Dozare: 

  • pentru masaj: 2 - 4 picaturi de ulei esential diluat in 10ml de ulei vegetal pentru proprietatile sale decontractante si antialgice
  • in lampa odorizanta: 1- 4 picaturi de ulei esential in 10ml apa in caz de anxietate, pentru imbunatatirea starii de spirit sau in caz de insomnie/ 2- 10 picaturi de ulei esential in 10ml apa  pentru indepartarea insectelor din camera

 

Ingrediente: 100% ulei esential pur de Lavandin (Lavandula Hybrida) din agricultura ecologica. Origine: Franta.

Atentionari:
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): Linalool, d-Limonene
Uz extern! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.

Pret per Kg 1 938.51 Lei/Kg

Înainte de a naviga te informăm că organik.ro este abilitat să prelucreze date cu caracter personal prin sisteme proprii sau ale partenerilor. Folosim cookies pentru conținut, funcții ale rețelelor sociale și pentru analiza traficului web. În cazul în care alegi să continui navigarea, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre. Pentru mai multe detalii citeste politica de confidentialitate.

Date obligatorii pentru
  • preluare comenzi prin platforma de e-commerce
  • livrare comenzi prin servicii de curierat
  • procesarea de plati online (Librapay)

Cookies de marketing
  • Statistici de accesare site si remarketing prin care iti aducem aminte sa revii pe site-ul nostru prin afisare de banere pe alte site-uri si Facebook

Cookies functionale
  • Sistem de alerte de stoc, cosuri si recomandari pe site sau prin email

DE ACORD