LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Cum sa alegem produse minerale de machiaj sigure pentru sanatatea tenului
0 Comentarii

Cum sa alegem produse minerale de machiaj sigure pentru sanatatea tenului

Este machiajul pe bază de minerale mai bun pentru pielea ta? Unele etichetele de pe produsele de machiaj naturale care promit sanatatea pielii poate fi înşelătoare.  

Ben Kaminsky, autor al cartilor “Dincolo de Botox: 7 Secrete ale senzualtiatii, Pielea fara varsta”  , spune că "nu există nici o dovadă că machiajul mineral este mai bun sau mai sanatos pentru pielea ta." El adaugă că, mineralele, cum ar fi oxid de zinc, dioxid de titan şi mica sunt utilizate de zeci de ani în cele mai multe produse cosmetice conventionale.

 Ce scop au compusii minerali in produsele de machiaj?

Dioxidul de titan şi oxidul de zinc au proprietăţi anti-inflamatorii, în timp ce mica adauga stralucire machiajului in continutul fardul de ochi şi, uneori al fardului de obraz. 

Daca dioxidul de titan şi oxidul de zinc va suna familiar, ele sunt componente minerale frecvent utilizate ca ingrediente principale in cremele protecţie solară. Asta nu înseamnă ca machiajul ar trebui să fie folosit în loc de protecţie solară.

De ce în prezent vedem din ce in ce mai multe anunţuri despre fardurile minerale şi etichete care precizeaza continutul de minereuri naturale?

Într-un cuvânt: marketing.

Cresterea constientizarii efectelor nocive ale folosirii cosmeticelor conventionale in randul femeilor din intreaga lume a dus  la o exploatare a tendintei “ECO” de catre producatorii de cosmetice si farduri pentru a maximiza profitul din vanzarea produselor catre toate segmentele de clienti.

Multora le sunt induse de cuvinte precum “farduri minerale", "minereu" şi "natural" pe etichetă perspectiva ca acel produs este sănătos, sau cel puţin, va reduce amprenta de carbon.  

Ce să caute aceste ingrediente în produsele cosmetice naturale?

Cele mai multe machiaje ar trebui să fie non-comedogenice, cu alte cuvinte, aceasta nu ar trebui să blocheze porii. Sensibilitatea pielii are totusi un efect semnificativ în reacţia tenului la machiaj.  

Unii consumatori aleg cosmeticele minerale, ca parte a unui stil de viata vegan.

Daca acesta este motivul alegerii machiajelor minerele atunci feriţi-vă de fardurile care conţin carmin. Deşi este un produs ecologic, acesta se produce din  Coccus Dactylopius, o insectă care sintetizeaza mineralul din sol.

Minerale naturale de evitat.

Chiar si cosmeticele naturale, care includ minerale pot conţine unele componente care fac produsul mai uşor de aplicat, dar sunt cunoscute ca find iritante pentru piele.

Evitarea substanţelor chimice cum ar fi parabenii şi parfumul, fac produsul mai sigur si mai puţin probabil să provoace o reacţie alergica a pielii.

Un alt pericol este oxiclorura de bismut.. În timp ce unii spun că este natural, fiind un ingredient mineral- este un produs derivat rezultat din procesarea plumbului si a cuprului folosit ca liant pentru celelalte ingrediente. Citiţi etichetele cu atentie inainte de a cumpara pentru a evita produsele  care contin urmatoarele substante:

  • v      Ferocianură de fier
  • v      Oxid de Crom verde (adesea găsit în fardul de ochi si oja)
  • v      Oxiclorură de bismut
  • v      Stearat de magneziu (o substanta de umplere)
  • v      Stearat de zinc (agent anti-fungic)
  • v      Parfum
  • v      Parabeni (cunoscut pentru a afecta hormoni)

O regula de baza pentru a ne asigura că machiajul nu va afecta pielea este sa evitam orice produs de machiaj care conţine coloranţi sintetici, arome, şi conservanţi.

Dermatologii spun că în ciuda orcarui slogan care sugerează că produsele comercializate sunt atât de sigure incat puteţi "dormi cu machiajul aplicat" intotdeauna trebuie să curatati tenul in profunzime inainte de culcare .

Foloseste MAJUSCULE