cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Unt de Shea bio nerafinat fairtrade, 100 gr - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
100 g
6424414016497
Nu este in stoc
27.3 RON
24.6 RON
25.9 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
4 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

UNT DE SHEA BIO, NERAFINAT FAIRTRADE, BENIN

Untul de shea este nutritiv şi hidratant intens, protector solar, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată, combate ridurile şi semnele de îmbătrânire, ajută la vergeturi, dermatite, păr deteriorat și scalp uscat.
Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din întreaga lume, atât în zonele de baştină unde se utilizează de secole, cât şi în cele mai luxoase saloane occidentale de înfrumuseţare. A fost utilizat de generaţii pentru proprietăţile sale de hidratare şi vindecare, aplicat pentru a proteja şi condiţiona pielea şi părul deteriorat de soare, vânt şi alţi factori externi. 
Compoziţia acestui unt de shea nerafinat MAYAM în acizi graşi şi fracţiuni semnificative de nesaponificabile (până la 16%) confirmă calităţile de necontestat ale acestuia: vindecarea leziunilor, stimularea epitelizării, hrănirea ţesutului cutanat, protecţie împotriva razelor solare, calmant pentru iritaţii.
Sinonime: villetaria paradoxa, unt de karité, sheabutter

Proprietăţi
antiinflamator, calmează iritaţiile
hrăneşte şi hidratează pielea în profunzime
regenerant cutanat, epitelizant
facilitează cicatrizarea
protejează pielea de efectele UV
stimulează sinteza de colagen
previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire
redă strălucirea şi frumuseţea părului
hrăneşte fibra capilară
protejează firele de păr

Recomandări
toate tipurile de piele, în special cea uscată
riduri şi semne de îmbătrânire
buze şi zone delicate ale feţei
pielea iritată (de la scutece, epilare, bărbierit)
pielea afectată şi dură sau crăpată
erupţii cutanate, eczeme, dermatite
mâini şi piele expusă la agresiuni chimice
arsurile solare, leziuni superficiale
dureri musculare, oboseală şi tensiune musculară
scalp uscat
păr uscat, casat, vopsit
gresarea săpunurilor

Cum se obţine acest unt de shea: prin metodă artizanală în cadrul unei cooperative de femei dedicate obţinerii unui produs de calitate superioară, în starea cea mai apropiată de ceea ce oferă natura; persoanele care produc acest unt sunt autonome în organizarea muncii şi timpul producţiei; se pregătesc fructele de shea (sortare şi spălare), se macină la moară, urmează baterea manuală a compoziţiei, supunerea la uşoară căldură pentru separarea untului, ambalare; nu este dezodorizat, nu este decolorat; trasabilitatea, procedeele, analizele şi ambalarea sunt asistate şi de organizaţia Ecocert comerţ echitabil Fairtade.

 

INCI : butyrospermum parkii butter*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Zona geografică de provenienţă: Benin

UTILIZAREA IN COSMETICA
aplicat ca atare pe pielea proaspăt igienizată şi încă uşor umedă
în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale sau diverse extracte în funcţie de necesităţile pielii
în compoziţiile cosmetice cu rol de protecţie solară, pentru aplicare înainte şi după expunerea la soare şi pentru a reduce descuamarea pielii
ca ingredient în unguentele de masaj pentru muşchii extenuaţi, pentru drenaj limfatic, împreună cu active alese în funcţie de scopul tratamentului
ca ingredient de masare a scalpului uscat sau devitalizat, dar şi pentru a stimula creşterea părului, combinat cu diverse active cosmetice alese în funcţie de specificul problemelor
ca ingredinet în măşti pentru părul uscat, degradat, despicat şi pentru disciplinarea părului creţ sau rebel
ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale în timpul sarcinii pentru a menţine supleţea pielii şi pentru a preveni vergeturile. Poate fi utilizat cu succes şi după naştere pentru a reduce vergeturile deja existente
pentru formularea balsamurilor de buze
pentru formularea cremelor de noapte hrănitoare, vitaminizante inclusiv cu aplicare pe zona ochilor
în compoziţii de exfoliere mecanică - gomaj
ca ingredient în unguente sau creme pentru mâini sau aplicat ca atare pe mâinile celor care lucrează în ateliere, garaje

COMBINATII RECOMANDATE
combinat cu ulei esenţial de lavandă şi muşeţel roman pentru pielea iritată
combinat cu ulei de gălbenele şi aloe vera pentru pielea sensibilă
combinat cu ulei de ricin şi ulei esenţial de ylang-ylang pentru îngrijirea părului
cu ulei de rosa mosqueta şi ulei esenţial de morcovi pentru ten matur, uscat
cu ulei de borago şi ulei de avocado pentru cremă de noapte
cu ulei de argan şi ulei esenţial de geraniu pentru o cremă antirid
cu ulei de susan şi ulei esenţial de portocală pentru îngrijirea buzelor
cu ulei de macadamia, rosa mosqueta şi ulei esenţial de smirnă pentru vergeturi

Proprietăţi organoleptice:
la temperatura camerei are consistenţa solidă, devine uleioasă la peste 35°C; textura este solidă dar onctuoasă; culoare galben-crem; miros caracteristic, se evaporă în câteva minute după aplicare; densitate la 20°C: 0,9 (100 gr = 110 ml)

Specificaţii tehnice LOT 4198:
indice de saponificare: 160-200
indice peroxid: 5.1 (± 2.2) meq/kg
aciditate (mg KOH/g): 0.692 (± 0.284) mg/g
acid oleic: 42,9%
acid stearic: 44,6%
acid palmitic: 3.4%
acid linoleic: 6,4%
acid arahidic: 1,4%
acid behenic: 0,2%
Alte elemente active (nesaponificabile, până la 16%): amyrine, lupeol, butyrospermol, phytosteroli, latex, vitamina A, vitamina E 
Păstrare: fiind un unt rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigier.
Date de siguranţă: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant; a nu se folosi de persoanele care sunt alergice la nuci, oleginoase şi latex; uz extern!

 

ECHIPA    2012-02-16
Neli, poti fi anuntata imediat cand soseste orice produs in stoc, dand click pe butonul NOTIFICARE. Pentru psoriazis poti incerca untul de shea si untul de mango.
neli    2012-01-11
buna ziua, untul de shea este bun ptr psoriazis ? cand se reintregeste stocul ? multumesc
Simescu Aura    2011-11-22
Buna ziua, eu folosesc untul de shea petru baietelul meu care are 1 an si a fost diagnosticat cu dermatita atopica severa si alergii multiple. L-am ales si am continuat sa-l folosesc de cateva luni deoarece pielea baietelului nu tolereaza cremele din farmacii pantru ca nu sunt 100% naturale. Il recomand!
Anca    2011-10-18
Eu l-am cumparat pentru ca am auzit atatea lucruri bune despre untul de shea, si am mainile ingrozitor de uscate de la sapunul idiot de la lucru. Are un miros placut si efectele se vad dupa primele folosiri! Am topit putin din el in bain-marie, am amestecat cu 4 picaturi de ulei de lavanda (cred ca a fost poate putin prea mult) si cu putin ulei de aloe vera, si am pus amestecul in 2 cutiute de cate 30ml. S-a solidificat la frigider. E o crema 100% naturala minunata, si ieftina! E buna combinatia si pentru cosuri (sufar din cauza lor), maini, zone uscate... recomand!
notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor