Descriere
Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, este nutritiv şi acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii cutanate. Este un ulei protector cu o absorbţie rapidă și textură uşoară. Reechilibrează tenul gras şi mixt.
Copacii de Macadamia puteau fi gasiti doar in Australia si insula Madagascar, acum sunt cultivati in Indonezia si in Hawaii - o locatie ideala datorita solului vulcanic.
Uleiul este obtinut prin presarea la rece a nucilor de Macadamia. Planta este cea mai bogata sursa de acid palmitoleic, care se aseamana sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie). Uleiul de Macadamia are o textură uşoară, lucru care ii permite să fie absorbit rapid de piele.
Contine acid oleic, acid palmitoleic, acid linoleic (omega-6) si acid linolenic (omega-3).
Datorita continultului de acid palmitoleic, uleiul de Macadamia este un excelent inlocuitor botanic al uleiului de ricin când este utilizat in formulele cosmetice ca emolient, creând senzatia de piele foarte matasoasa si catifelata.
PIELE: Tonifica pielea imbatranita si uscata, fiind foarte cunoscut pentru efectele sale de a conferi finete si ingrijire pielii. Foarte fluid, patrunde imediat in piele si nu lasa nici o urma grasa. Reechilibreaza tenul gras si mixt.
Folosit cu succes in tratarea cicatricelor, arsurilor solare, ranilor minore, si a altor afectiuni ale pielii, uleiul de Macadamia se dovedeste a fi unul dintre uleiurile regeneratoare cele mai bune.
Proprietăţi
regenerant
emolient
hrănitor
penetrant, nu lasă urme grase
reechilibrant al tenul gras şi mixt
catifelant, conferă fineţe pielii
drenant
circulator
uşor filtru solar
protector capilar
protector cutanat
Recomandări
ten mixt, gras
pielea îmbătrânită şi uscată
atenuarea cicatricelor
vergeturi preventiv
demachiant
cuperoză şi probleme circulatorii
piele iritată, cicatrici
piele fragilă, agresată, sensibilă
ca bază de masaj
prepararea compoziţiilor solare
protector pentru păr faţă de agresiunile externe
păr colorat
şampoane şi măşti capilare