cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Ulei de Neem BIO, virgin, 50 ml - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
Flacon 50ml
6424414010709
Nu este in stoc
16 RON
14.4 RON
15.2 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
1 comentariu
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

Excepţional de bogat, economic, cu aplicaţii universale pe piele, ten, scalp, mâini. Acnee, eczeme, psoriazis, mătreaţă, arsuri, răni, negi, herpes, erupţii cutanate, căderea părului.
Neem a fost folosit în India începând cu anul 2000 î.Hr şi este menţionat în textele antice ca fiind ''tămăduitorul tuturor bolilor''. Chiar şi azi, Neem este considerat a fi o plantă cheie în medicina ayurvedică.
Uleiul de Neem este folosit în scop medicinal şi cosmetic de sute de ani, fiind cu adevărat un produs care a rezistat la testul timpului.
Arborele Neem este folosit atât în medicina tradiţională cât şi în agricultură. Este un arbore cu creştere rapidă, originar din India, Pakistan şi Burma, veşnic verde, care atinge o mărime de circa 15-20 de metri, în condiţii favorabile poate ajunge până la 40 de metri. Trăieşte circa 200 de ani. În condiţii nefavorabile, îşi pierde frunzele pentru a se feri astfel de uscare. Fructele apar prima oară după vârsta de 4 ani, iar după 10 ani arborele furnizează în medie 40 kg de fructe care sunt asemănătoare măslinelor. Conţine peste 100 de componente chimice, care se găsesc în procente şi combinaţii diferite în scoarţă, frunze şi fructe.  
De remarcat este faptul că uleiul de Neem este inofensiv pentru mamifere, subsanţele conţinute acţionează numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a peste 200 de dăunători.
Uleiul de Neem este excepţional de bogat dar are un miros greu. Pentru cine nu suportă mirosul, acesta va trebui în consecinţă cominat cu alte uleiuri vegetale şi/sau uleiuri esenţiale de citrice sau mentă. Vă recomandăm experimentarea compoziţiilor în loturi mici cu acest ulei, pentru ca mirosul să nu afecteze negativ produsul final.
Proprietăţi
    antibacterian, antiviral
    antifungic
    antiseptic
    antiparazitar
    insectifug
    regenerarant
    emolient
    restaurează elasticitatea pielii
Recomandări
    tratamentul infecţiilor cutanate bacteriene, fungice
    ameliorarea problemelor dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, herpes
    ajută la vindecarea rănilor diverse
    negi, erupţii cutanate
    piele infectată
    căderea părului, mătreaţă
    pielea uscată, crăpată sau deteriorată

Ingrediente: Ulei de neem (melia azadirachta oil) organic
Metoda de obtinere: presat la rece din fructe şi seminţe
Zona geografică de provenienţă: Brazilia
Prezentare: la temperatura camerei este vâscos, cu aglomerări, miros puternic relativ respingător, culoare brun-verzuie
Componenţi principali: azadirachtin, salannin, salannol, meliantriol, nimbin, azadirachtol, tocopherol, vepinin
UTILIZARE
    inclus în compoziţii cosmetice în concentraţie de 5-20%. Se poate utiliza şi pur aplicat local pe piele, pentru cine tolerează mirosul
    PĂR şi SCALP: pentru mătreaţă şi probleme de scalp: masaţi cu un alt ulei purtător în care se pun câteva picături de neem. Se lasă să acţioneze timp de o oră, şi apoi se spală părul. Se poate include în şampon cca.5%
    TEN: pentru acnee se aplică sub formă de mască alături de argilă şi alte extracte specifice, sau în compoziţia cremei de noapte
    PIELE: bogat în minerale şi vitamine, regenerează pielea uscată, crăpată sau deteriorată. Ameliorează condiţia pielii afectate de eczeme sau dermatite inclus în compoziţii specifice
    MÂINI şi PICIOARE: având proprietăţi dovedite antimicrobiene şi antifungice, se aplică preventiv sau ca tratament de infecţii cu Candida sau alte ciuperci
    BAIE: se adaugă câteva picături în apa fierbinte de baie
    CA INSECTIFUG: câteva picături într-o loţiune sau ulei repelant pentru a descuraja insectele
    PENTRU ANIMALE de CASĂ: ca unguent în procent de cca.25%, sau inclus în şampon 5-10%. Nu este toxic chiar dacă animalul îşi linge blana sau pielea.
    CA PESTICID: 1 litru de apa caldă, o lingură de săpun lichid (poate fi preparat din fulgi de săpun neutru sau de menaj), 10 ml ulei de neem
Se pulverizează pe frunzele şi trunchiul plantelor, şi pe sol odata pe săptămână. Daca plouă, se repetă operaţiunea. Soluţia este pentru prevenţie. Nu ucide instantaneu insectele deja stabilite pe plante, dar va respinge depunerea altora. Neemul previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii şi diverşi gândaci. Nu afectează fluturii, buburuzele sau albinele.
COMBINATII RECOMANDATE
    combinat cu ulei esenţial de palmarosa, dafin sau oregano pentru infecţii micotice
    combinat cu ulei esenţial de tea tree sau manuka pentru infecţii bacteriene
    aplicaţii locale pe coşuri combinat cu ulei esenţial de tea tree
    combinat cu ulei de ricin şi ulei esenţial de oregano sau rozmarin pentru tratamentul scalpului
    combinat cu ulei esenţial de eucalipt pentru repelant de ţânţari
    alături de ulei de tamanu în bază de ulei de aloe vera sau muşeţel pentru diverse probleme dermatologice
Păstrare:   fiind un ulei puţin oxidativ, se păstrează până la 6 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 35°C. Păstrat la frigider perioada se prelungeşte până la 12 luni
Date de siguranţă: non-toxic, non iritant, non sensibilizant, a nu se lăsa la îndemâna copiilor, uz extern!

Andrea    2011-03-12
Pentru scalp, este bun ca ulei purtator uleiul de jojoba?
notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor