cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Patchouli, ulei esenţial pur (pogostemom cablin) 10 ml - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
10 ml
6424414014066
Nu este in stoc
11.5 RON
10.3 RON
10.9 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
0 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

O plantă perenă stufoasă care ajunge până la 1 metru înălţime, cu tulpină robustă, cu frunze verzi păroase şi flori mici, roz pal sau albe. Nativ în majoritatea regiunilor tropicale din Asia. Frunzele sunt extrem de aromate, din acestea se obține uleiul esențial.

Patchouli a fost folosit de secole ca fixativ stabilizator în parfumuri, dar și de comercianţii de mătase care includeau frunze de patchouli între sulurile de pânză, cașmir și mătase.

Uleiul esențial este extras din frunzele tinere care sunt uscate şi fermentate înainte de distilare cu vapori, şi dau randament de 2-3%. Planta dă 2-3 recolte pe an. Acest ulei se îmbunătăţeşte, se ”coace” odată cu trecerea timpului, și devine o aromă mai completă și intergră.

 PROPRIETĂŢI: 

    regenerator al pielii
    tonifiant venos și limfatic
    cicatrizant, citofilactic
    afrodisiac
    fungicid, insecticid, repelent de insecte
    parfumant, deodorant


RECOMANDAT PENTRU:

    vitalizarea pielii de orice tip
    prevenirea cicatrizării inestetice a rănilor
    stimularea formării de noi celule ale pielii
    probleme circulatorii: celulită, retenție de apă
    ajutor în impotență și frigiditate
    ca aromă vitalizant sau calmant în funcție de dozare
    parfumant

ulei esenţial de patchouli (pogostemon cablin) organic

Componente naturale regăsite în uleiul esențial: niciunul posibil alergen

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze
Zona geografică de provenienţă: Sumatra
Aspectul: lichid clar de culoare ambră, vâscozitate medie
Nota parfumului: de bază
Aroma:  intensă, pamântie, picantă, cu tente de mosc

Ca parfum se potriveşte cu:  bergamotă, salvie, geraniu, lavandă, mirhă, vetiver

Componenţi principali:  b-patchoulene, a-guaiene, caryophyllene, a-patchoulene, seychellene, a-bulnesene, norpatchoulenol, pogostol

 UTILIZARE:

    ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate tenului lipsit de vitalitate, îmbătrânit, degradat, în concentrație de 1-2%
    ca ingredient pentru prepararea cremelor și serumurilor anticearcăn, în concentrație de 1%
    ca ingredient pentru prepararea cremelor și unguentelor pentru drenaj limfatic sau tratament anticelulitic, în concentrație de 2%
    ca ingredient inclus în bază vegetală pentru masaj de remodelare corporală, în concentrație de 2%
    ca ingredient inclus în bază vegetală pentru masaj romantic, în concentrație de 1-2%
    inclus în măști regenerante, purifiante, vitalizante pentru toate tipurile de ten, în concentrație de 1-2%
    parfumarea compozițiilor cosmetice sau prepararea de parfumuri, deodorante, în concentrație de 1-3%
    câteva picături în cadă pentru a beneficia de o baie aromată, romantică
    pentru parfumarea aerului din mediul ambiant pentru destindere și ca afrodisiac
    în candele sau vaporizatoare pentru parfumarea aerului, ținând cont că în doze reduse înviorează, în doză mărită are efect calmant, sedativ

 

PĂSTRARE: închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură și lumină

 

DATE DE SIGURANŢĂ:

    non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
    aroma este persistentă și poate provoca anumitor persoane disconfort sau lipsă de apetit
    este recomandat cu moderație în alăptare și sarcină - trimestrul II și III
    non-alergizant, recomandăm totuși efectuarea testului înainte de utilizare
    nu lăsați la îndemâna copiilor
    uz extern!

notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor