cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Oregano, ulei esential pur (origanum vulgare), 10 ml- Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
10 ml
6424414010914
Nu este in stoc
14.5 RON
13 RON
13.8 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
4 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

Oregano, o plantă perenă cu o aromă puternică, este rezistentă, creşte sub forma unei tufe înalte de până la 60cm, are o tulpină păroasă, frunze ovale de un verde închis, cu flori roz grupate în capătul ramurilor.

Este o plantă cu o veche reputaţie medicinală, azi este utilizat pe scară largă începând de la bucătăria mediteraneană şi până la includerea în preparatele pentru igiena dentară şi bucală.

Multe plante sunt clasificate superficial ca fiind oregano, mai ales atunci când este vorba despre măghiran, diverse surse sugerează că cele două sunt interschimbabile. De fapt, există atât de multe soiuri de oregano care se pot folosi ca şi condiment în alimente una în loc de cealaltă, însă sunt diferenţe mari între capacităţile terapeutice ale uleiurilor esenţiale extrase din diversele soiuri.

Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool

Proprietăţi

antiseptic potent
antiparazitar, antifungic
antioxidant
vasodilatator
cefalic
stimulant, tonic
sudorific


Recomandări

înţepături de insecte, răni superficiale, negi
iritaţii de piele
micoze
scalp infectat cu fungi
mătreaţă, iritaţii ale scalpului
componentă parfumantă în cosmeticele şi deodorantele bărbăteşti

Ulei esenţial de oregano (origanum vulgare)

Folosire in cosmetica:

dozaj regular recomandat 0,5 - 2%

ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor de îngrijire a pielii: uleiul de oregano încorporat într-un ulei de bază se aplică pe zona afectată de 1-2 ori pe zi În caz de reacţii adverse sau mâncărime, se va opri utilizarea sau se va scădea concentraţia de ulei de oregano în uleiul de bază. Se tratează astfel: înţepături de insecte, răni superficiale, negi, iritaţii de piele, micoze

ca ingredient pentru prepararea compoziţiilor de îngrijire a părului: în caz de scalp afectat de micoze, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului, adăugat în şampon

ca ingredient în prepararea de mască pentru scalp şi păr cu 5% ulei de oregano şi 95% ulei de cocos/jojoba/ricin; se aplică pe păr, se împachetează cu o folie sau căciulă şi se lasă să acţioneze 20-30 minute, după care se spală părul de preferat cu şampon natural

inclus în săpunul lichid sau gelul de duş, pentru o compoziţie cu un excelent efect antiseptic. Este recomandat în special în perioadele de epidemie

ca ingredient pentru prepararea soluţiilor de igienă intimă, 10-15 picături de ulei de oregano în apa de şezut sau într-o infuzie din coada şoricelului pentru baie de şezut, ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci inclusiv Candida. Sau 2% inclus în gelul de baie sau săpunul neutru dedicat pentru igiena intimă

ca ingredient în ungunetele antimicotice pentru picioare, mâini şi unghii, sau inclus într-un ulei de bază (ricin, tamanu sau măsline de exemplu), în concentraţie de 2-5%. Se pun câteva picături pe zonele afectate şi se freacă uşor cu o bucată de pânză moale sau disc de bumbac

Raluca    2012-02-15
Am citit aici ca e un puternic antiviral, deci se administreaza si intern: http://www.monitorulsv.ro/Sanatate/2011-08-30/Uleiul-de-oregano-un-puternic-antibiotic-natural. Exista o alta formula pentru uzul intern? Cand revine pe stoc? Multumesc.
ECHIPA    2012-02-15
Raluca, multe dintre uleiurile esentiale au si utilizari interne! Insa acest lucru se face sub stricta supraveghere a unui medic. Din pacate, datorita restrictiilor de ordin legal, noi nu putem face recomandari in materie de tratamente interne. Uleiurile esentiale pe care le comercializam aici, desi sunt complet pure si naturale, vin de la producator cu indicatia de uz extern strict.
Echipa Organik    2011-12-13
Produsul este recomandat pentru uz extern!
Madalina    2011-12-07
acest ulei se poate folosi si pentru uz intern? cat la % are Carvacol? Multumesc
notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor