cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Mirt verde ulei esential pur (myrtus communis) 10 ml- Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
10 ml
6424414014349
Nu este in stoc
9.9 RON
8.9 RON
9.4 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
0 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

Tufă nativă în Arfica de nord dar creşte necultivat în zona mediteraneană şi cultivat în restul Europei ca arbust decorativ de grădină.
În antichitate Grecii deja cunoşteau proprietăţile antiseptice ale maceratului de mirt în vin roşu.

Uleiul esenţial este distilat din frunzele tinere şi prezintă un miros plăcut, clar, proaspăt şi mai puţin penetrant decât al mirtaceelor în general.


Având în vedere blândeţea uleiului esenţial de mirt, utilizarea pentru copii este potrivită cu condiţia unei diluţii corespunzătoare. Proprietăţile sunt similare cu cele ale uleiului de eucalipt, însă uleiul de mirt este uşor sedativ şi nu stimulant, nu are mirosul înţepător astfel este agreat de copii, persoane sensibile sau cele în vârstă.

Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi din frunzele tinere

Zona geografică de provenienţă: Tunisia

Prezentare: lichid clar galben-portocaliu, vâscozitate redusă

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: proaspătă, blândă, mentolată uşor camforoasă

Componenţi principali: alfa-pinene, 1,8-cineole, limonene, linalool, alfa-terpineol, geraniol, myrtenal, cineole, nerol

Proprietăţi

antiinfecţios
expectorant
descongestionant venos
tonic cutanat
tonic capilar
astringent


Recomandări

bronşite, sinuzite
probleme respiratorii
varice, staze venoase
hipotiroidie
amenoree
masaje şi măşti capilare

Ulei esenţial de mirt verde (myrtus communis)

Folosire in cosmetica:

dozaj regular recomandat 0,5 - 2%
ca ingredient în compoziţii cosmetice, creme şi loţiuni dedicate îngrijirii tenului devitalizat
inclus în compoziţii antiacneice
ca ingredient în unguente pe pielea afectată de dermatoze
ca ingredient în compoziţii pentru ameliorarea varicelor
într-o bază vegetală alături de late ingrediente specifice pentru staze venoase
ca ingredient în formularea de măşti sau uleiuri pentru masaj capilar

folosire in cosmetica

într-o bază vegetală pentru masaj pe torace în caz de infecţii pulmonare, hipotiroidă
într-o bază vegetală pentru masaj abdominal în caz de amenoree
într-un ulei vegetal sau compoziţie uleioasă pentru masajul coloanei vertebrale în caz de insomnii, spasme
sub formă de inhalaţii în caz de sinuzite, infecţii respiratorii
câteva picături pe batistă pentru uşurarea respiraţiei
difuzat în aer pentru împrospătare, antiseptizare, în special în sezonul rece
dispersat în apa de baie inclusiv a copiilor în caz de viroze respiratorii, diverse infecţii


sinergii sinergii si combinatii

alături de eucalipt şi pin silvestru în caz de viroze respiratorii
alături de niaouli şi chiparos în inhalaţi pentru tuse seacă
în bază de ulei de arnica alături de ulei esenţial de lavandă pentru masajul toracelui în caz de bronşite, laringite

Păstrare:

închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
recomandat cu moderaţie în alăptare şi sarcină trimestrul II şi III
non-alergizant, recomandăm totuşi efectuarea testului înainte de utilizare
nu lăsaţi la îndemâna copiilor
uz extern!

notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor