cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Lemn de Santal ulei esenţial (santalum album), 2 ml - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
2 ml
6424414015322
Nu este in stoc
34.5 RON
31 RON
32.8 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
0 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

 

Esenţial preţios ce degajă un parfum oriental cu note senzuale, uşor dulci şi lemnoase. Util şi în produsele de îngrijire fiind antiseptic, descongestionant şi regenerator cutanat.
Extras prin distilare din lemnul arborelui de Santal, uleiul esenţial este cu atât mai preţios cu cât specia care creşte în India este pe cale de dispariţie şi probabil vor fi limitate recoltele în curând. Există şi alte specii în Hawaii sau Australia, dar esenţa acestora diferă şi nu prezintă fineţea lemnului de santal Indian.
Uleiul de Santal a fost folosit din timpuri străvechi în ritualuri şi ceremonii religioase, apreciat în meditaţii şi pentru favorizarea stării zen. În medicina tradiţională a fost utilizat pentru proprietăţile sale antiseptice, cicatrizante, sedative şi hipotensive.
Un ulei esenţial utilizat în parfumerie în special dar şi în cosmetică respectiv aromaterapie deopotrivă; aroma sa senzuală şi orientală ameliorează anxietatea şi insomnia, favoriează armonia trup şi suflet.
Este antiseptic şi respirator, echilibrant sub formă de aromaterapie, regenerant cutanat şi descongestionant limfatic în compoziţiile aplicate pe corp sub formă de unguente, loţiuni, balsamuri şi uleiuri corporale.

Proprietăţi

regenerant cutanat

revitalizant

descongestionant limfatic şi venos

antiseptic

expectorant

calmant nervos

echilibrant

tonic şi afrodisiac

Recomandări

ten ridat, obosit

eczeme, psoriazis

cuperoză şi inflamaţii cutanate

varice, probleme circulatorii

reumatism

infecţii respiratorii

insomnii

astenie sexuală

Lemnul de SANTAL ca ingredient pentru PARFUMURI

Esenţă orientală ce aduce savoarea Indiei din vechime, a meditaţiei şi ritualurilor budiste ori hinduse, uleiul din lemn de santal parfumează dulce-oriental compoziţiile, lăsând să se distingă şi celelelte componente fără să le acopere.
Uleiul de Santal din oferta noastră provine din India, unde arborii de Santal cu vârsta de peste 30 de ani au esenţa lemnoasă considerată cea mai aromată şi preţioasă.

Recomandat pentru formularea parfumurilor feminine şi bărbăteşti deopotrivă. Având un parfum complex cu note bine definite, esenţialul de Santal se poate utiliza ca unică esenţă ori combinat cu doar 1-2 componente parfumate pentru formularea parfumurilor sau a apelor parfumante.

Descriere olfactivă
lemnos, dulce, balsamic

meditativ, oriental

fin condimentat

degajă senzualitate

Combinaţii recomandate

pentru parfum FEMININ: grapefruit, petitgrain, scorţişoară, iasomie, ylang-ylang, patchouli, feve tonka, vanilie, tuberoze

pentru parfum BĂRBĂTESC: bergamotă, cedru atlas, vetiver, scorţişoară, patchouli, feve tonka, chiparos, frankincense, benzoin, cistus

 

 

INCI: santalum album wood oil

Metoda de obţinere: prin distilare cu aburi din părţile lemnoase, Zona geografică de provenienţă: India
Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă
Nota parfumului: de bază
Aroma: lemnoasă, orientală, persistentă
Componenţi principali: alpha-santalol, neta-santalol, alpha-bergamotol, nuciferol, beta-santolol
Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic: niciunul alergen

UTILIZARE IN COSMETICA
dozaj regular recomandat în compoziţii cosmetice 0,1 - 2%
ca ingredient în compoziţii dedicate îngrijirii tenului matur, ridat, tern
ca ingredient în compoziţii pentru ameliorarea cuperozei şi a diverselor inflamaţii ale pielii
ca ingredient în creme şi loţiuni antirid, revitalizante
ca ingredient în bază vegetală pentru masaje drenante
alături de alte ingrediente specifice pentru formularea compoziţiilor dedicate pielii afectate de eczeme, psoriazis
inclus în creme, loţiuni, serumuri pentru ten şi corp ca parfumant cu note balsamice, orientale
inclus în loţiuni aftershave atât ca şi regenerant cutanat cât şi pentru parfumare

UTILIZARE IN AROMATERAPIE
câteva picături într-o bază uleioasă pentru masajul toracelui în caz de probleme respiratorii
încorporat într-o bază uleioasă pentru masaje detensionante, relaxante, senzuale
difuzat în aer pentru ameliorarea stărilor depresive, insomnii
câteva picături în apa de baie pentru detensionare, diluat în prealabil în solubilizant sau lapte

COMBINATII RECOMANDATE
combinat cu lavandă, mandarine şi ylang-ylang pentru stări de surmenaj, tristeţe
în bază de ulei de primulă şi borago combinat cu ulei esenţial din seminţe de morcovi pentru riduri
cu apă de hamamelis pentru un tonic bifazic după ras
combinat cu ulei esenţial de mirt şi salvie în ulei de migdale pentru masaj drenant
Păstrare:închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină
Date de siguranţă: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant, este recomandat cu moderaţie în alăptare şi sarcină trimestrul. II şi III
non-alergizant, recomandăm totuşi efectuarea testuluiînainte de utilizare,nu lăsaţi la îndemâna copiilor, uz extern!

 

notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor