cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Lavanda ulei esential pur (lavandula angustifolia Mont Blanc), 10 ml - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
10 ml
6424414011386
Nu este in stoc
17.5 RON
15.8 RON
16.6 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
1 comentariu
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

Este o tufă  veșnic verde, care poate crește până la 1 metru, cu frunze înguste liniare gri-verzui, cu multe tulpini cu vârful împodobit de flori înmiresmate violet-albăstrui. Câteva soiuri cresc sălbatic în regiunea mediteraneană, cultivațiile principale sunt în Bulgaria și Franţa.

Numele este derivat din "Lavera" cuvântul latin care înseamnă "a spăla" romanii folosind-o frecvent în rutina lor de baie. Florile de lavandă erau folosite în Roma antică pentru a parfuma băile publice.

Florile prospete sau uscate se presărau în diverse încăperi pe podea, fiind zdrobite își degajau aroma de fiecare dată când trecea cineva pe acolo. Lavanda a fost folosită din timpuri străvechi și ca insecticid eficace, în ape de toaletă, sau uscat, adunat în buchet pentru liniștirea spiritului.

La noi se confundă adesea cu levănțica, plantă care aparține unor soiuri diferite chiar hibride, mai puțin pretențioase, iar aroma diferă perceptibil chiar și pentru un necunoscător.

Sinonime: levănțică, lavanda fină, lavandula officinalis.

Proprietăţi:

    anti-depresiv, antiseptic, antispastic
    cicatrizant cutanat și regenerant celular
    deodorant, insecticid
    sedativ și calmant
    rubefacient
    tonic, sudorific

Recomandat pentru:

    regenerarea pielii îmbătrânite
    echilibrarea pileii grase
    alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
    dureri de cap, migrene, insomnii și tulburări ale somnului
    crearea unei atmosfere liniștite în dormitor
    anxietate, stări de letargie, depresie
    ajută în cazurile de bronșită, astm, răceli, laringită
    dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul
    probleme de piele: iritații, acnee, cuperoză, eczeme, vergeturi
    răni și arsuri ușoare, arsuri solare, înţepături de insecte
    seninătate în ambient


ulei esenţial de lavandă (lavandula angustifolia)

Componente naturale regăsite în uleiul esențial: linalool

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a florilor
Zona geografică de provenienţă: Franța
Aspectul: lichid clar ușor gălbui, vâscozitate redusă
Nota parfumului: de mijloc
Aroma: proaspătă, dulce, florală

Ca parfum se potriveşte cu: majoritatea esențelor florale și citrice, în special cu mușețel, geraniu, rozmarin, patchouli, cuişoare, lemn de cedru, vetiver

Componenţi principali: a-pinene, cineole, cis-ocimene, trans-ocimene, octanone, camphor, linalool, linalyl acetate, caryophyllene, terpinenol, lavendulyl acetate

 Utilizare:

    inclus într-un ulei vegetal de bază pentru masajul persoanelor afectate de crampelor si durerilor musculare, reumatism, masaje relaxante, în concentrație de 2%
    ca ingredient în prepararea cremelor sau loțiunilor pentru tratarea afecțiunilor cutanate, acnee, cuperoză, în concentrație de 1-2%
    ca ingredient în prepararea produselor cosmetice în scopul regenerării și revitalizării tenului matur, în concentrație de 1-1,5%
    ca ingredient în prepararea cremelor pentru vergeturi, în concentrație de 2%
    ca ingredient în prepararea de măști pentru tenul îmbătrânit, devitalizat, 1-1,5%
    inclus în unguente pentru dureri de cap, dureri cervicale, mușchi contractați, în concentrație de până la 2%
    ca ulei de baie pentru a calma și relaxa organismul, pentru liniștirea sistemului nervos, 15-20 de picături (2-3 picături în baia copiilor)
     în vaporizatoare și candele pentru dureri de cap, migrene, insomnii și tulburări ale somnului
    ca ingredient în parfumuri și sprayuri de corp, 2-4%
    pentru prepararea de săculeți cu plante uscate, potpourri natural, perne medicinale

Păstrare: închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură și lumină

Date de siguranţă:

    non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
    este recomandat cu moderație în alăptare și sarcină - trimestrul II și III
   non-alergizant, recomandăm totuși efectuarea testului înainte de utilizare
    nu lăsați la îndemâna copiilor
    uz extern!

BIANCA    2011-11-09
Are un miros placut si multe utilizari. Pentru parfumarea camerei, pentru izgonirea tantarilor, pentru a crea o stare de calm si bunastare, pentru bai relaxante - este unul din cele mai populare si des utilizate uleiuri.
notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor