cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Lavanda BIO ulei esential (lavandula angustifolia), 10 ml - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
10 ml
6424414010020
Nu este in stoc
19.5 RON
17.6 RON
18.5 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
0 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

 

Uleiul esenţial de lavandă este cel mai recunoscut și răspândit ulei esenţial. Calitățile nu se pot rezuma în câteva cuvinte, citiți detaliile.
Lavanda este o tufă veşnic verde, care poate creşte până la 1 metru, cu frunze înguste liniare gri-verzui, are multe tulpini cu vârful împodobit de flori înmiresmate violet-albăstrui. Câteva soiuri cresc sălbatic în regiunea mediteraneană, cultivaţiile principale sunt în Bulgaria şi Franţa.
Numele este derivat din "Lavare" cuvântul latin care înseamnă "a spăla" romanii folosind-o frecvent în rutina lor de baie. Florile de lavandă erau folosite în Roma antică pentru a parfuma băile publice.
Florile prospete sau uscate se presărau în diverse încăperi pe podea, fiind zdrobite îşi degajau aroma de fiecare dată când trecea cineva pe acolo. Lavanda a fost folosită din timpuri străvechi şi ca insecticid eficace, în ape de toaletă sau uscat, adunat în buchet pentru liniştirea spiritului.
La noi se confundă adesea cu levănţica, plantă care aparţine unor soiuri diferite chiar hibride, mai puţin pretenţioase, iar aroma diferă perceptibil chiar şi pentru un necunoscător.
Sinonime: lavanda fină, lavanda oficinală, lavandula vera

Proprietăţi
cicatrizant cutanat
regenerant celular
deodorant, insecticid
sedativ şi calmant
rubefacient
antidepresiv
antiseptic
antispastic
tonic, sudorific

Recomandări
regenerarea pielii îmbătrânite
echilibrarea pielii grase
alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
dureri de cap, migrene, insomnii şi tulburări ale somnului
crearea unei atmosfere liniştite în dormitor
anxietate, stări de letargie, depresie
ajută în cazurile de bronşită, astm, răceli, laringită
dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul
probleme de piele: iritaţii, acnee, cuperoză, eczeme, vergeturi
răni şi arsuri uşoare, arsuri solare, înţepături de insecte
seninătate în ambient

 

 

INCI: lavandula angustifolia oil
**100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool
Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a florilor
Zona geografică de provenienţă: Bulgaria/Franţa
CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Prezentare: lichid clar uşor gălbui, vâscozitate redusă
Nota parfumului: de mijloc
Aroma: proaspătă, dulce, florală
Ca parfum se potriveşte cu: majoritatea esenţelor florale şi citrice, în special cu muşeţel, geraniu, rozmarin, patchouli, cuişoare, lemn de cedru, vetiver
Componenţi principali: acetat de linalyle, linalol, beta-ocimene, terpinene-4-ol, acetae de lavandulyle, beta-caryophylene, beta-farnesene, 1.8-cineole
UTILIZAREA IN COSMETICA
dozaj uzual recomandat în compoziţii cosmetice 0,5-2%
ca ingredient în prepararea cremelor sau loţiunilor pentru tratarea afecţiunilor cutanate, acnee, cuperoză
ca ingredient în prepararea produselor cosmetice în scopul regenerării şi revitalizării tenului matur
ca ingredient în prepararea cremelor pentru vergeturi
ca ingredient în prepararea de măşti pentru tenul îmbătrânit, devitalizat
ca ingredient în parfumuri şi sprayuri de corp

UTILIZAREA IN AROMATERAPIE
inclus într-un ulei vegetal de bază pentru masajul persoanelor afectate de crampe şi dureri musculare, reumatism, masaje relaxante
inclus în unguente pentru dureri de cap, dureri cervicale, muşchi contractaţi
ca ulei de baie pentru a calma şi relaxa organismul, pentru liniştirea sistemului nervos, 15-20 de picături (2-3 picături în baia copiilor)
în vaporizatoare şi candele pentru dureri de cap, migrene, insomnii şi tulburări ale somnului
pentru prepararea de săculeţi cu plante uscate, potpourri natural, perne medicinale

COMBINATII RECOMANDATE
combinat cu ulei de tea tree pentru probleme şi afecţiuni cutanate
combinat cu ulei esenţial de petitgrain şi lemn de trandafir pentru masaje detensionante
împreună cu uleiul esenţial de salvie şi morcov sălbatic pentru pielea afectată de arsuri uşoare
împreună cu uleiul esenţial de muşeţel în bază de ulei de gălbenele sau cocos pentru arsuri solare
combinat cu ulei esenţial de ylang-ylang pentru un parfum intens dulce în creme sau lapte de corp

Păstrare: închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină
Date de siguranţă: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant; este recomandat cu moderaţie în alăptare şi sarcină - trimestrul II şi III
non-alergizant, recomandăm totuşi efectuarea testului înainte de utilizare; nu lăsaţi la îndemâna copiilor; uz extern!

 

notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor