cont  nou
Comenzi telefonice:    0767 24 24 23 Program: Luni-Vineri  10-18
Cosul tau,
0 produse / 0 lei
 
 
Aboneaza-te la newsletter
Email:
 

Fenicul dulce ulei esential pur (foeniculum vulgare) 10 ml - Mayam 

Prezentare:
Cod:
Stoc:
Pret:
Pret Client Partener:
Pret Bio Member:
10 ml
6424414016466
Nu este in stoc
12.4 RON
11.2 RON
11.8 RON
notificare
Rating:
Producator:
Comentarii:
Mayam
0 Comentarii
Spune-ne parerea ta
+ adauga la preferintele mele
 
Descriere

Recunoscut activ in compoziţiile anticelulitice şi pentru slăbire, este bun deodorant şi tonic. Ajută tenurile grase, ameliorarea edemelor, a pungilor de sub ochi. Ideal in diverse masaje.
Uleiul esenţial de fenicul este obţinut prin distilarea din seminţele zdrobite ale plantei. Feniculul face parte din familia umbreliferelor. Este nativ in Asia unde creşte spontan şi fiind aclimatizat se cultivă azi şi in zonele temperate. Seamănă cu mărarul, anasonul şi chimenul.

Utilizarea uleiului esenţial de fenicul dar şi a extractelor sau a plantei sub formă de condiment se face din timpuri străvechi. Feniculul este folosit in bucătării tradiţionale din Iran, China, Sri Lanka sau India.

Proprietăţi
purifiant, echilibrant cutanat
expectorant, spasmolitic
tonic general
emenagog
galactogen
estrogenic
afrodisiac uşor
calmant nervos
stimulent al apetitului

Recomandări pentru uz extern
celulită, remodelare corporală, edeme
ten problematic, ten gras
echimoze, exces de sebum
edeme, pungi sub ochi
in probleme respiratorii sub formă de inhalaţii
astm, tuse spastică
aromaterapie in caz de indigestie
gargară, gingivită, halenă
adjuvant extern in tulburări de menopauză, amenoree
nervozitate, hipermotivitate

INGREDIENTE
Ulei esenţial de fenicul dulce (foeniculum vulgare var.dulce)
Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): niciun alergen
Metoda de obţinere: prin distilarea in aburi a seminţelor
Prezentare: lichid clar galben spre incolor, vascozitate redusă
Zona geografică de provenienţă a plantei: Ungaria
Aroma: proaspătă, agreabilă, similară cu aroma anasonului
Componenţi principali: anethol, estragol, alpha-pinene, alpha-phellandrene, fenchone, myrcene

UTILIZARE IN COSMETICA
dozaj uzual recomandat 0,5-2%
sub formă de masaj 3-5 picături la 10 ml ulei vegetal pentru masaje generale
2-5% in bază vegetală pentru masaje anticelulitice, drenante
ca ingredient in loţiuni sau creme anticelulitice
ca ingredient in compoziţii pentru remodelare corporală, slăbire
in compoziţii pentru eliminarea retenţiei de apă
inclus in creme pentru ten gras
ca ingredient in creme pentru zona ochilor
sub formă de comprese pe edeme
diluat 1/4 cu ulei vegetal, aplicat pe gingii prin masaj in caz de inflamaţii sau halenă

UTILIZARE IN AROMATERAPIE
masaje pe cutia toracică anterior şi posterior, diluat intr-un ulei vegetal
masaj abdominal in caz de amenoree, tulburări menstruale
sub formă de inhalaţii cu aburi, cateva picături intr-o infuzie de plante
cateva picături in apa de baie cu solubilizant
cateva picături in difuzorul aromatic sau in brumizator

Păstrare: inchis ermetic, in loc uscat, ferit de căldură și lumină
Date de siguranţă: non-toxic, non-iritant, non-alergizant; A nu se utiliza la copiii sub 6 ani; a se evita utilizarea de către persoanele cu patologii estrogeno-dependente, fibrom uterin, nu este recomandat in sarcină, nu lăsaţi la indemana copiilor, uz extern!

notificare
 
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu:
 
 
SEO monitor