Descriere
Un activ antioxidant, accelerator de bronzare, pregătește pielea pentru expunerea la soare, efect radiant, antiage.
Un activ antioxidant, accelerator de bronzare, repelant de insecte şi colorant cosmetic.
Pudra de urucum este recoltat din semințele unui arbore nativ în pădurile tropicale amazoniene cu flori roz și fructe spinoase umplute cu semințe rosii.
Pudra a fost folosită de către indienii (”piei roșii”) din bazinul Amazonian cu mult înainte de sosirea europenilor pe aceste meleaguri. Nativii ce trăiesc și azi în acele zone utilizează urucum atât pentru colorarea alimentelor cât și pentru colorarea pielii, chiar a părului. Pielea devine astfel de un portocaliu radiant, și este protejat împotriva înțepăturilor de insecte şi a razelor solare.
Azi pudra de urucum este utilizată inclusiv ca și colorant alimentar nontoxic, aceasta conferă brânzeturilor Cheddar culoarea portocalie specifică.
Ca utilizare externă pudra de urucum are virtutea de a pregăti pielea pentru expunerea la soare, fiind foarte bogată în carotenoide și antioxidanți. Protejează pielea contra îmbătrânirii premature.
Favorizează producția de melanină, și ajută bronzul să dureze mai mult timp pe piele, nu protejează însă pielea în cazul expunerii excesive la soare sau în orele fierbinți ale zilei
PROPRIETĂŢI:
pregăteşte pielea pentru bronzare
favorizează pigmentarea
previne îmbătrânirea
activ protector al pielii
antioxidant
diminuează citotoxicitatea indusă de UVA
barieră împotriva radicalilor liberi
întăreşte proprietăţile elastice ale pielii
colorant cosmetic în fonduri de ten și farduri
repelant de insecte
RECOMANDĂRI:
produse de protecție solară
produse pentru intensificarea bronzului
uleiuri de corp pentru bronzare
creme aniîmbătrânire
machiaj, cosmetice decorative
măști radiante
Bixa orellana seed extract, organic
Prezentare: pudră fină extrasă din seminţe, culoare roșu cărămiziu, dispersabilă în apă și uleiuri
Componente principale: cantități impresionante de beta caroten, oligoelemente: cupru, zinc, magneziu, seleniu
UTILIZARE:
pentru a exploata la maxim beneficiile pudrei de urucum, este recomandată macerarea într-un ulei vegetal timp de 5-7 zile. Pentru 50 ml ulei (susan, măsline sau caise) se utilizează 5 gr de pudră. Se amestecă prin agitare, de mai multe ori pe zi. Maceratul finalizat trebuie strecurat cu o sită deasă sau prin tifon dublu. Maceratul se păstrează mai multe luni fără probleme, la răcoare, ferit de lumina directă.
1.acest macerat se va include în procent de 10-25% în creme și compoziții antioxidante, antiîmbătrânire
2.maceratul se poate folosi ca atare pentru un bronz maxim, dar recomandăm să fie diluat cu alte uleiuri și ingrediente, în procent de 25-50% pentru bronz și o protecție mulțumitoare
ca ingredient încorporat în creme sau compoziții antiîmbătrânire, antioxidante, radiante, 1-3% pudră sau 10-25% macerat
ca atare sau în amestec cu alţi coloranţi pentru produse de machiaj tip pudră
Păstrare: în loc uscat (a se evita păstrarea în baie), ferit de lumină și căldură, în pungă închisă ermetic
DATE DE SIGURANȚĂ: a nu se utiliza aproape de o sursă de ventilație; a nu se inhala; a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz extern!
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu: