Descriere
O alternativă la ceara de albine pentru persoanele care prefera produsele de origine vegetală, sau prezintă alergie la produsele apicole. Datorită durităţii remarcabile, joacă un rol important și în cosmetica decorativă oferind stabilitate compozițiilor.
Ceara de Carnauba este o ceara naturală obţinută din frunzele palmierului Copernica Cerifera, nativ în Brazilia. Este utilizată în diferite domenii cum ar fi industria alimentară, industria farmaceutică dar şi pentru polizarea suprafeţelor din lemn sau al vopselei pe automobile.
Datorită durităţii şi topirii doar la temperaturi ridicate, ceara de carnauba joacă un rol important în formularea produselor de machiaj. Oferă stabilitate rujurilor, creioanelor de contur şi rimelului, care rămân stabile şi consistente la temperaturi ridicate, aspect important pentru păstrarea integrității acestora în timpul verii.
Ca ingredient inclus în compoziții cosmetice ajută pielea să reţină umezeala. Are rol de barieră de protecţie formând un strat fin pe piele.
Conferă unei compoziții cosmetice consistenţă și stabilitate.
Proprietăţi: punct de topire ridicat; conferă rezistenţă compoziţiilor; texturant; durizant; filmogen; stabilizant al emulsiilor; co-emulsifiant
Recomandări: rujuri; balsamuri de buze; deodorante solide tip stick; mascara; balsamuri şi unguente consistente, creme protectoare.
Copernica cerifera (carnauba) wax
Prezentare: pelete galben-maronii lucioase, miros slab caracteristic, punct de topire 80-85°C
SOLUBILITATE: solubilă în uleiuri calde, insolubilă în apă
UTILIZARE:
inclus ca ingredient în compoziții cosmetice de îngrijire: creme, loţiuni, balsamuri, unguente, creme de protecţie, încălzit pe baie de abur la 80-85°C, adăugat la faza uleioasă, concentraţia uzuală 1 - 5%
inclus ca ingredient în produse de machiaj: rujuri, rimeluri, fonduri de ten, gloss de buze, 2-10%
inclus ca ingredient în prepararea de stickuri deodorante, ceară de păr, în concentrație de 5-20%
Păstrare: la răcoare, ferit de umezeală și lumina directă
Date de siguranţă: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant, nu lăsaţi la îndemâna copiilor, uz extern!
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu: