Descriere
Cafeina este un alcaloid de origine vegetală prezent în cafea, ceaiul negru în special, mate sau guarana de exemplu.
În cosmetică se regăseşte azi în numeroase tratamente energizante fiind un ingredient de excepţie mai ales în produsele de remodelare şi anti-celulitice graţie proprietăţilor sale lipolitice.
Este un bun drenant şi fermizant, activ pentru conturul ochilor, pentru ameliorarea pungilor şi umflăturilor din zona ochilor, pentru rafinarea conturului feţei.
Cafeina ”tehnic” vorbind favorizează hidroliza trigliceridelor accumulate în adipocite (celule grase) şi eliberarea lor, creşte activitatea metabolică, favorizează eliminarea retenţiei de apă, favorizează eliminarea celulelor moarte şi ameliorează aspectul pielii.
Proprietăţi
fermizant
lipolitic puternic
anti-celulitic remarcabil
stimulant
energizant
drenant
keratolitic
Recomandări
celulită
aglomerări de grăsimi inestetice localizate pe faţă sau gât
zone cu retenţie de apă
relaxarea cutanată şi uniformizarea feţei
pungi sub ochi
ten tern, textură flaşcă
gât şi bărbie dublă
Caffeine 100%
SOLUBILITATE: solubilă în apă, insolubilă în uleiuri
Sinergii speciale
alături de pudra de fucus în împachetări sau sub formă de compoziţii drenante
combinat cu ulei esenţial de piper şi/sau grapefruit într-o loţiune sau gel pentru aplicaţii anticelulitice
combinat cu ulei de margarete într-o loţiune pentru fermizarea bustului
combinat cu ulei de rosa mosqueta şi apă de cistus într-o loţiune pentru ten
ASOCIERI şi ATENŢIONĂRI:
se include preferabil în compoziţii cu pH de 4,5-5,5 altfel este posibil să cristalizeze uşor
produsul este uşor cristalizabil, pentru a evita cristalizările se recomandă limitarea la o dozare de maximum 1% sau ameliorarea solubilităţii prin adaos de alcool în produsul final respectiv păstrarea cafeinei într-un loc cald ferit de răcoare şi umezeală
la formularea compoziţiilor se dizolvă în faza apoasă prin încălzire pe baie de abur
Acest produs a mai fost cumparat impreuna cu: