Ingrediente: Unt de Shea rafinat (butyrospermum parkii butter), ulei de Jojoba coldpress (buxus chinensis oil)
Prezentare: la temperatura camerei are vâscozitate ridicată, la peste 35 °C este mai cremoasă, consistența variază ușor în funcţie de sezonul şi zona recoltării ingredientelor. Culoarea este galben-crem, ușor verzuie, mirosul este crud.
Componenţi principali: omega 9, omega 6, acizi graşi: oleic, palmitic, linoleic, stearic, palmitoleic, gadoleic, erucic, nervonic, săruri minerale, latex, fitosteroli, lupeol, parkeol, vitamina A, E, F, K
Utilizare:
ca atare, înainte şi după expunerea la soare pentru a reduce exfolierea pielii
în masaj pentru drenaj limfatic, combinat cu uleiuri esențiale
în sarcină pentru a menţine supleţea pielii, şi pentru a preveni vergeturile
ca atare pe zonele cu pielea aspră sau deteriorată: mâini, coate, tălpi
ca bază pentru prepararea cremelor și unguentelor pentru pielea iritată, sensibilă a copiilor
pentru prepararea compozițiilor de gomaj în amestec cu alte ingrediente active și exfoliante
pentru prepararea cremelor contra vergeturilor
pentru prepararea măștilor pentru păr uscat, deterioarat, cu vârfuri despicate
pentru prepararea de condiționator dedicat părului buclat, rebel
Aplicare: aplicaţi în cantitate moderată, pe pielea proaspăt igienizată şi încă umedă. Se foloseste ca atare, sau în combinație cu alte uleiuri vegetale, uleiuri esențiale, extracte din plante, opțional cu adaos de vitamine și diverse ingrediente cosmetice active în funcție de necesitățile pielii.
Păstrare: ferit de lumină și căldură. După deschiderea recipientului își păstrează proprietățile până la 6 luni.
Date de siguranţă: persoanele cu probleme de piele grave sau persistente, sunt îndrumate să consulte un medic înainte de a folosi untul de shea. A nu se utiliza de cei care au alergie la oleaginoase sau latex. Non toxic, non iritant.